Brief van Diana van Weert

Voor de eerste keer en misschien …

Voor het eerst schrijf ik nu een persoonlijke brief gericht aan al mijn medebewoners hier in Best. Als lid van de gemeenteraad had ik het de laatste tijd niet alleen druk met de dagelijkse gang van zaken, zoals raads- en commissievergaderingen, het lezen van stukken en allerlei bijeenkomsten. Nu de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen vergt het campagne voeren ook veel tijd. Leuk hoor, je hoort me niet snel klagen, want uitleggen waarom je voor onze partij en misschien wel juist op mij moeten stemmen, is goed en nodig. Bovendien is het voor velen niet altijd duidelijk waar je nu precies voor staat, met alle verkiezingsbeloften en snelle woorden in campagnetijd.

Neem bijvoorbeeld, een partij die naar buiten treedt met de leus ‘En nu vooruit’. En die dan ook nog landelijk gevoerd wordt? Daarmee lijkt het erop dat ze eigenlijk willen zeggen dat er de afgelopen jaren overal te weinig is gebeurd en dat de kiezer met het stemmen op die partij eindelijk actie kan verwachten. Vreemd eigenlijk, want het was juist in Best die wethouder namens die partij die plaats moest maken vanwege het eindeloze langlopende ‘dossier’ over ’t Tejaterke. Er kwam geen beweging in… Anderhalf jaar verder en een nieuwe wethouder op die post en er is een oplossing is voor alle betrokken partijen. Er is inmiddels wel goed geluisterd naar de wensen van de gebruikers en tegen verantwoorde kosten kunnen we concluderen dat de toekomst voor het gebouw en alle mooie activiteiten die er plaatsvinden veilig is. Over vooruitgaan gesproken!

‘Puinruimen en opnieuw beginnen’ is voor mij ook een rare leus? Alsof er veel ‘kapot’ is gemaakt de afgelopen vier jaar. Ja, er zijn bepaalde keuzes gemaakt die sommigen liever anders hadden gezien. De opdracht was ook niet eenvoudig: een sluitende begroting, ons klaar maken voor meer taken en de zorgvuldig opgebouwde (sociale) structuur zoveel mogelijk in tact houden. Hierbij zijn we juist niet met een botte bijl door allerlei zaken heen gegaan, maar hebben bewuste keuzes gemaakt. Opnieuw beginnen is niet nodig en zelfs onwenselijk. Ik denk dat iedereen blij is dat er bijvoorbeeld in 2014 eindelijk iets gaat gebeuren in het centrum na al die jaren. Opnieuw beginnen met plannen en praten is voor mij geen optie. Zo zijn er ook keuzes gemaakt om de gemeente efficiënter en goedkoper te laten werken. De reorganisatie loopt volgens schema waarbij we helaas ook afscheid moeten nemen van medewerkers. Zeker niet leuk, maar nodig in deze tijden. Inwoners verwachten dat ook.

Kortom, ik ben trots om deel uit te maken van de grote coalitie die in een lastige tijd veel heeft kunnen bereiken. Trots op Best en op al die mensen die het dorp maken wat het nu is. Stemmen op 19 maart bepaalt de koers voor de komende vier jaren, daarbij mag je ook wel eens naar de afgelopen vier kijken.

Diana van Weert – van Geffen
Gemeentebelangen Best

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.